Náš příběh
Jitka ochutnala svůj první spontán někdy na začátku nového tisíciletí a okamžitě se do těchto piv zamilovala. O pár let později, v roce 2011, přinesla své nadšení pro lambiky do pivovaru svého manžela a základy pivovaru Wild Creatures byly na světě.
Wild Creatures
Stejně jako belgický lambic i naše piva vaříme pouze v chladných měsících. Mladinu zchladíme (zaočkujeme) v coolship, kde si do ní najde cestu místní mikroflóra, které v pivovaru říkáme "Wild Creatures". Tyto mikroorganismy vytváří charakter našich piv. Jelikož pivovar leží uprostřed vinohradů, mají naše piva ve srovnání s belgickým lambikem výraznější vinný charakter.
Do sudu
Mladinu dále uložíme do vinařských sudů, které jsme si přivezli z Francie. No a pak čekáme. U našich wild ales šest až devět měsíců, zhruba dva roky u spontánně kvašených piv a ještě déle u piv, které označujeme jako Reserve. Výslednou chuť piva vytváříme blendováním (mícháním) různých sudů. Každý sud je jiný a všechny je třeba pravidelně kontrolovat. U téměř dvou stovek sudů je to příjemná leč dosti náročná záležitost.